Visada mėgstu išbandyti naujoves, tad ir rinkdamasi restoranus neretai nusprendžiu aplankyti tokius, kuriuose dar neteko pabuvoti. Viena neseniai aplankytų vietų – tai restoranas Aula, kuris sužavėjo ypatingu valgių skoniu – visi patiekalai gaminami iš šviežių vietinių produktų. Labai džiaugiuosi, kad pastaruoju metu galima atrasti vis daugiau restoranų, kurie gamina patiekalus iš ekologiškų vietinės kilmės produkcijos. Šio restorano valgiaraštyje yra nurodoma, kokiuose ūkiuose yra užauginti siūlomi produktai, ir tai tikrai nuostabu – gera žinoti, iš kur atsiranda produktai, kurie yra patiekiami restorane.
Restoranas sužavėjo gana kukliu, tačiau labai skoningu interjeru, ir itin šiltu aptarnavimu. Išsirinkti patiekalus tikrai nebuvo labai sudėtinga, nors dauguma jų atrodė iš tiesų viliojančiai. Užkandžiams pasirinkome užtepėlių rinkinuką, kuris sužavėjo ypatingu skoniu, na, o pagrindiniam patiekalui išsirinkome restorano siūlomą degustacinį rinkinį dviem žmonėms. Jį sudarė didžkukuliai, bulviniai blynai, silkė su baravykais, naminiai mėsėčiai, kanapių užtepėlė ir šmalcas. Mane ypatingai sužavėjo silkė su baravykais ir puikaus skonio kanapių užtepėlė, o mano vyrui didžiausią įspūdį paliko naminiai mėsėčiai ir didžkukuliai. Manau, kad šis rinkinys patiks daugeliui žmonių, kurie nori paragauti kuo daugiau patiekalų, ir taip pat tuomet, kada pernelyg sunku išsirinkti, ką suvalgyti. Restoranas Aula tikrai maloniai nustebino išskirtinio skonio patiekalais – nors tradicinių lietuviškų patiekalų galima rasti daugybėje restoranų, tačiau tikrai ne visada jų skonis sužavi. Skaniai ir sočiai pavalgę nusprendėme paragauti ir restorane siūlomo deserto – akis patraukė grietinėlės drebučiai su uogomis, tad nusprendėme jo paragauti. Skonis buvo tikrai išskirtinis – restoranas Aula mus dar kartą maloniai nustebino. Nors ir nesu didelė saldumynų mėgėja, tačiau šio restorano siūlomą desertą turbūt galėčiau valgyti kasdien. Galima patogi Aula staliuko rezervacija internetu.
Dar vienas mano naujas atradimas – restoranas Basilico, kurioje patiekiamos picos yra kepamos tikroje itališkoje krosnyje. Restorane patinkančių patiekalų ras ne tik picų mėgėjai – valgiaraštyje gausu kitų itališkų patiekalų ir valgių, skirtų specialiai vaikams. Mes šį kartą nusprendėme paragauti tikros itališkos picos, ir pasirinkimu nenusivylėme – aš išsirinkau Sardinijos picą, o vyras – picą su šonine. Picos skonis tikrai buvo kitoks nei kitose picerijose, kuriose dažnai lankomės, ir manau, kad vien dėl itališkos picos verta apsilankyti šiame restorane. Trisdešimties centimetrų picos visiškai pakako – ji buvo tikrai soti, tačiau vyras dar nusprendė paragauti ir siūlo deserto. Kadangi po picos jaučiausi visiškai soti, tik paragavau vyro pasirinkto deserto – varškės pyrago su uogiene. Restoranas Basilico maloniai nustebino ir ypatingu deserto skoniu – jokio panašaus pyrago dar tikrai neteko ragauti. Taip pat šiame restorane patiko ir nealkoholiniai kokteiliai, kurie buvo pagaminti tikrai meistriškai. Tikiu, kad restoranas Basilico patiks visiems, kurie nori paragauti kažką naujo – restorane siūlomų patiekalų pasirinkimas tikrai gana platus, tad visada galima išsirinkti mėgstamus patiekalus.
Ir viename, ir kitame restorane patiko labai šiltas ir profesionalus aptarnavimas: nereikėjo ilgai laukti, kol patiekalai bus atnešti, ir taip pat nebuvo sudėtinga pasikviesti padavėją, nors žmonių restoranuose buvo gana nemažai. Manau, kad net ir labai reikliems restorano svečiams šie restoranai paliks iš tiesų puikų įspūdį, ir nusivilti tikrai nereikės. Restoranų meniu siūlomų patiekalų pasirinkimas pakankamai didelis, todėl kiekvienas atras tinkamiausius patiekalus pagal savo skonį. Restoranai gana skirtingi: viename jų rasite tradicinius lietuviškus patiekalus, o kitame – itališkos virtuvės valgius. Tikiu, kad būsite maloniai nustebinti ypatingu valgių skoniu, jaukia atmosfera ir maloniu bei profesionaliu aptarnavimu.